-
1390/03/07 06:59 بعد از ظهر
میل حضرت یوسف به زلیخا
میل حضرت یوسف به زلیخا(آیا واقعا حضرت یوسف میل به گناه داشت)
در سوره یوسف آیه 24 می خوانیم که ((وَ لَقَدْ هَمَّتْ بِهِ وَ هَمَّ بِها لَوْ لا أَنْ رَأى بُرْهانَ رَبِّهِ كَذلِكَ لِنَصْرِفَ عَنْهُ السُّوءَ وَ الْفَحْشاءَ إِنَّهُ مِنْ عِبادِنَا الْمُخْلَصينَ ))
زلیخا يوسف را قصد كرد يوسف هم اگر برهان پروردگار خويش نديده بود قصد او كرده بود، چنين شد تا گناه و بدكارى را از او دور كنيم كه وى از بندگان خالص شده ما بود
متاسفانه بعضی از روایات جعلی عصمت حضرت یوسف را با توجه به این آیه زیر سوال برده اند و می گویند که يوسف آماده كام گيرى از همسر عزيز شد
نکاتی که لازم است درباره این آیه گفته شود
نکته اول:
در حديثى از امام على بن موسى الرضا( ع) نقل شده آنجا كه" مامون" خليفه عباسى از امام مىپرسد آيا شما نمىگوئيد پيامبران معصومند؟ فرمود آرى، گفت: پس اين آيه قرآن تفسيرش چيست؟ وَ لَقَدْ هَمَّتْ بِهِ وَ هَمَّ بِها لَوْ لا أَنْ رَأى بُرْهانَ رَبِّهِ.
امام فرمود:
لَقَدْ هَمَّتْ بِهِ و لو لا أَنْ رَأى بُرْهانَ رَبِّهِ لهم بها كما همت به، لكنه كان معصوما و المعصوم لا يهم بذنب و لا ياتيه.
.. فقال المامون للَّه درك يا ابا الحسن!:" همسر عزيز تصميم به كامجويى از يوسف گرفت، و يوسف نيز اگر برهان پروردگارش را نمىديد، همچون همسر عزيز مصر تصميم مىگرفت، ولى او معصوم بود و معصوم هرگز قصد گناه نمىكند و به سراغ گناه هم نمىرود(تفسير نور الثقلين جلد 2 صفحه 421)
نکته دوم:
در تفسیر کلمه( برهان ربه) امام صادق عليه السلام فرمود: «برهان رب» همان نور علم، يقين و حكمت بود كه خداوند در آيات قبل فرمود: (آتَيْناهُ حُكْماً وَ علما) تفسير نور، ج6، ص: 457
پس طبق این حدیث ایه این طور معنا می شود که :روح ایمان- تقوی و عزت نفس حضرت یوسف باعث شد که آن حضرت از گناه رو برگرداند و گرنه یوسف هم جوان بود و میل به گناه داشت اما چون برهان پروردگارش به او نشان دادیم او نه میل به گناه داشت و نه فعل زشتی را انجام داد
نکته سوم:
ضمن این که قرآن از سوره یوسف دلیل های دیگری برای اثبات پاکدامنی حضرت یوسف می آورد از جمله:
1-رَبِّ السِّجْنُ أَحَبُّ إِلَيَّ مِمَّا يَدْعُونَنِي إِلَيْ
پرودگارا! زندان براى من از گناهى كه مرا به آن دعوت مىكنند بهتر است(یوسف آیه 33)
2- «أَنِّي لَمْ أَخُنْهُ بِالْغَيْبِ»
من به صاحبخانهام در غياب او خيانت نكرد(یوسف ایه 52)
3-(( الان حصص الحق انا راودته عن نفسه))
اكنون حق پديدار گشت، من، از او كام خواستم( یوسف آیه 51.
-
-
1390/03/07 06:59 بعد از ظهر
رهروان ولایت
لیست موضوعات تصادفی این انجمن